Bærekraftig mote er i vinden, og Moiré sin One Woman´s Trash-kolleksjon er en hyllest til nettopp dette. Gjenbruk av elementer fra fortiden fører til en bedre og mer bærekraftig fremtid. – Det være seg feminisme, tekstiler eller design. Derfor er blant annet en genser av resirkulerte plastikkflasker å finne i kolleksjonen.

Fra trash til treasure går også igjen i designet. Elementer fra de siste tiårene er hentet frem igjen og omgjort til nye skatter – en hyllest til redesign. Det sene 70-tallet med Halstons eksklusive lounge-stil er gjennomgående med klare referanser til Bianca Jagger og Studio 54. Elementer som løse hetter er hentet frem, det samme er vide ermer, sleng og krasse krager. Kolleksjonen beveger seg videre inn i 80-tallet med dens overdådige silke og draperinger à la Dynastiet. Det hele understreket av Martin Margielas realistiske tolkning av 90-tallet, hans duse fargeskala, former og detaljer.

En morsom ekstra touch på One Woman´s Trash-temaet er plaggenes navn. Tar du en titt på plaggenes merkelapper, vil du se at de alle er navngitt etter menn; Phill, Dick, Gregory. One Womans trash…

Del artikkelen