Gjesteskribent: Ingeborg Einemo Frøysland

Når du kommer inn på yoga- og livsstilsfestivalen til Movement & Arts møtes du av boder med sunn godis, herlig lounge musikk, smilende mennesker og god stemning. Du skjønner raskt at du kommer til å glemme å spise en ordentlig lunsj, og i stedet bli høy på bulletproof coffee, rosa kaffe, rå sjokolade (den fra Goodio er amazing!), sunne juicer og digg stemning. Festivalens rosa kaffe har mye sunt i seg, men vi må inrømme at vi gikk for bulletproof-varianten. Den har smør, og fettet gjør at koffeinet gir lengre effekt i kroppen.
Festivalområdet byr på stillhet og ro, bortsett fra smilende (edru!) mennesker, lounge musikk og en yogalærer som underviser i et av teltene. For det er noe man absolutt bør få med seg: Yogatimene er gratis!. Det er et godt utvalg av ulike yogaformer, og yogalærerene er av et slikt kaliber at mange har utgitt bøker og holder foredrag på samme festival. Sistnevnte fant sted i saunaen, avslått vell og merke. Tema som naturlig skjønnhetspleie, yoga på- og utenfor matten, parforhold/barn og yogalivsstil, feminisme og sunt kosthold er på programmet. Er man på en yogatime med en lærer man får mye ut av, er sjansen stor for at nettopp hun/han holder foredrag før eller etter timen. Dette er altså et program det er verdt å sjekke ut!

Deltakerne på festivalen er alt fra nybegynner til avansert. En gjentagende motivasjon er at de ønsker å finne balanse i hverdagen med Yoga. Altså en motvekt til stress, høyt tempo og store krav i hverdagen. Det skjønner vi godt! Yoga er en 400 år gammel filosofi og har aldri vært mer populær i vesten enn den er i dag. Mange av deltakerne forteller at når man først har startet med yoga så vil man ha mer av det, og vi er enige – for yoga er for alle, og det gjør godt for kropp, sinn, pust og gir ro i hverdagen.

Movement and Arts gjorde en fantastisk jobb med å skape en stressfri atmosfære med høyt nivå på yogatimene, supre foredrag og digg mat og drikke. vi har huket av kalenderen for neste festival, i august 2019. Blir du med? 

Del artikkelen