Gjesteskribent: Mari Hanssen Korsbrekke

I år feirer vi kvinnedagen igjen, denne gangen med mer giv enn noen gang før, og vi gleder oss stort til å stå med rødstrømpa på og markere dagen sammen med alle våre allierte. Vi vet at dette er viktig, vi vet at dette er nødvendig- og at vi trenger flere med oss i kampen.

I år markerer og feirer vi kvinnene som kjempet før oss, og alle de som kjemper nå, som kvinner og allierte. Vi går i marsjen for de som blir betalt mindre fordi de er kvinner, for de som ikke går trygt på gata fordi de er kvinner, for kvinnemedisin og kvinneforskning, for de som ikke kan ytre seg fordi de er kvinner, for de som lider under giftig maskulinitet, for de som ikke enda er anerkjent som kvinner, for de kvinner som ikke blir anerkjent som mennesker, for kvinnene som får ulovlig abort, for kvinnene som blir sendt hjem for å takle sin egen abort på badet hjemme, for kvinnene truet på nettet, for kvinnene som tar kampen i offentligheten, for kvinnene som tar kampen på bakscenen, for kvinnene som blir misbrukt hjemme, for kvinnene som blir misbrukt på gata, for mødrene som kjemper for barna sine, for mødrene som kjemper andres kamper. For kvinnene i koloniserte land, for kvinnene i koloniserte kropper, og for kvinnene som de-koloniserer. Vi går i marsjen for alle som har vært #metoo, for alle som kommer til å bli #metoo. Det er mange grunner til å gå, og vi håper at du blir med oss.

Etter marsjen som starter mellom 16-17.00 rundt om i Norge, kommer vi til å være på Landmark I Bergen for å danse inn revolusjonen med DJ- kvinnekollektivet Konsept X.

Håper vi er dere i marsjen, på festen, i debattforumene, på gata, i avisa, i alle former og farger, med alle meninger og uttrykk, bakgrunner og religioner, ideologier og overbevisninger. Det er viktig at vi alle deltar i å gjøre verden tryggere- I mellomtiden kan dere starte feiringen med denne spillelisten:

Del artikkelen