Den norske designeren Pernille Fristad (25) debuterte med klesmerket Kepaza under London Fashion Week. Her viste hun sin siste kolleksjon, Bring Your Light. Blant visningens modeller finner du et mangfold av jenter, blant annet den Amerikanske youtuberen Michelle Khare fra Los Angeles. Med en høyde på 1.58 cm er hun den laveste modellen noen sinne på London Fashion Week. Kepaza stilte også med den spanske modellen Chiara Bordi, som går med protese på det ene benet.

”Mangfold er utrolig viktig for Kepaza fordi vi kler opp mange forskjellige kvinner og det har alltid vært viktig for oss å ha forskjellige modeller på catwalken og på sosiale medier for å vise kvinner, alt alle har noe spesielt ved seg uavhengig av høyde, størrelse, etnisk bakgrunn og alder” Sier Pernille Fristad.

Saken fortsetter under bildet.
Merket ble opprettet av Fristad allerede som 19-åring, som et sideprosjekt til studiene på modeskolen Esmod i Oslo. Siden den gang har Kepaza vist på New York Fashion Week tre ganger, og fått sine klær i butikkhyllene i både New York, London, Park City og Oslo.

Årets kolleksjon er inspirert av et ønske om at kvinner skal tørre å bidra med det de har inni seg. Det som gjør de spesielle. Fristad mener alle kvinner har så mye å tilby, og at en viktig del av dette er å tørre å gå i akkurat det man selv ønsker.

– Mitt ønske er å få kvinner til å elske seg selv og smile mer gjennom lekne og fargerike klær!  (Pernille Fristad, Kepaza)

Etter showet kan Fristad fortelle at Kepaza har blitt kontaktet av flere kjente stylister i London, samt butikker i både England og utlandet.

____________

Del artikkelen