Hvordan ble Twoyearz til?
Madi: Two Yearz bildades i Bings lägenhet på Bislett i Oslo då jag kom på besök efter att ha flyttat tillbaka till Stockholm. Bing satt och jobbade med en låt, och tillsammans gjorde vi bara en demo på skoj utan någon som helst tanke bakom det.

Hva er bakgrunnen for bandnavnet?
Bing: Det hele startet med meg og Madi som en duo. Men før vi visste ordet avdet, var vi plutselig et band og et musikkkollektiv med opptil 8 stk. på scenen. Et slags Wu Tang Clan, hehe… Da byttet vi bandnavn til Two Yearz, som er tatt fra en en av våre demoer. Navnet Two Yearz symboliserer at jeg og Madi kommer fra forskjellige bakgrunner. Bing fra en mer hvit rock/edm- bakgrunn, og Madi fra RnB/Hip Hop.

Kan vi få en kjapp intro om bandmedlemene?
Bing: Den sentrale delen av bandet består av meg, Madi og Pål. Jeg skriver og produserer låtene, synger spiller gitar.

Madi: Jag rappar, sjunger, dansar och spelar keyboard.

Pål: Jeg spiller trommer. I tillegg har vi Matthew på fiolin, Rune og Joakim på gitar, Max på rap og Liam på keyboard. Madi og Bing bor nå i Stockholm i tillegg av Matthew, mens resten av gjengen bor i Oslo, Trondheim og Jessheim. Vi valgte liksom å kjøre rockestjernestilen med at bandmedlemmene bor 50 mil fra hverandre fra dag en hehe…

Hvordan vil du beskrive deres kreative prosess?
Bing: Det kan variere veldig, men det starter som regel med at man blir inspirert av en låt, film, været, livet eller whatever. Bare et eller annet som føltes som noe. Jeg lager som regel en beat, en låtstruktur eller et eller annet, så kommer de andre inn og legger på et spor. Plutselig har det hele tatt en helt annen retning. På en måte sitter vi og remixer oss selv hele tiden til vi føler at vi har et ferdig produkt vi kan sitte å høre på repeat.

Hva er deres forhold til sosiale medier?
Bing: Sosiale media er jo litt som et tveegget sverd. På en måte så er det jo veldig demokratisk. Alle har jo sosiale media. Og man kan jo idag nå ut til hele verden fra soverommet. Problemet, som også vår debutsingel instacrap handler om, er at sosiale media har blitt et sted hvor folk kopierer hverandre for å få flest mulig likes, og det som opprinnelig var bra med originalen blir borte.Madi: Jag förstår att sociala medier är en viktig verktyg i dagens samhälle och att många faktiskt använder det till att utbilda andra och sig själva. Men mitt förhållande till sociala medier är detsamma idag som när sajter som Lunarstorm/Playahead kom till liv. Jag använder det till inget mer än att uppdatera mina vänner om vad som händer i mitt liv. Jag försöker fortfarande än idag att hålla kontakt med folk genom att ringa direkt eller messa. Jag antar inte att allt är bra bara för att en vännina postar lyckliga bilder, för jag vet att den världen inte är verklig. Det är 1 sec av någons liv, så jag tar inte sociala medier på stor allvar.

«…Vi lar oss ikke utfordre lenger,
fordi det har vi ikke tid til med all den informasjonen som finnes.»

Hvordan føler dere sosiale medier påvirker dere som band, og musikkbransjen generelt?
Pål: På en måte er det bra. Tidligere hadde noen få aktører monopol på å vise hva du skulle høre på. Sosiale media gjør hele prosessen mer demokratisk fordi hvem som helst kan få drøssevis av følgere og delinger hjemme fra soverommet uten noen særlige ressurser. Problemet er dog at det er så mye informasjon. Hvert innlegg har veldig kort attention periode, og er det noe som er ukjent eller man ikke liker med en gang går man bare videre. Vi lar oss ikke utfordre lenger, fordi det har vi ikke tid til med all den informasjonen som finnes.

Hva jobber dere med akkurat nå?
Madi: Vi har redan börjat på nästa låt. När vi kom med Instacrap var folk mycket förvånad. Vi är ganska säkra på att folk kommer att vara ganska förvånad över den nästa och. Vi är mitt i processen med låten her nu, och den er nog klar före eller efter sommaren.

Har dere noen upcoming konserter vi bør få med oss?
Pål: Vi skal spille ganske mye i Stockholm fremover, og i løpet av våren kommer vi også til Oslo. Følg oss på insta eller face så kan du få med deg en konsert du og.

Hva er musikkfavorittene til dere i Twoyearz på akkurat nå?
Bing: Jeg hører mest på type Migos og Schoolboy Q om dagen. Men når våren kommer setter jeg alltid på Rolling Stones og Pixies og.

Pål: I øyeblikket er nok Silversun Pickups bandet jeg hører mest på. Kombinasjon av rock og elektroniske hjelpemidler, pakket inn i et slags pop-cover er spennende. Samtidig som de skiller seg fra mye annet i samme sjanger. Om dagene lever enda mer krutt er nok Mastodon det som får meg opp.

Madi: Jag lyssnar på Lil Kims Not tonight väldigt mycket just nu. Jag älskar hur hon som kvinna rappar öppet om sex på samma sätt som manliga artister gör. Det kanske låter lite sjukt, men jag får lite balls av den här låten.

Kan vi få en bandselfie?

Selvsagt!!

Del artikkelen