Intervju av Trond Esbjug og Sandra Romfo

Runther var blant årets norske favoritter på Sommerøyas technoscene. Den unge DJ´en og produsenten er kjent for låter som Fjellheisen og Rebirth, og har alt rukket å dele scene med navn som Röyksopp, Finnebassen og Charlotte Thorstvedt. Runther har ikke bare gitt norsk electronica et løft, men også startet labelet Runtherave og slipper EP i løpet av året. SQN var tilstede under årets festival, og tok 6 kjappe med Runther backstage:
Hvem er din favoritt fra årets lineup og hvorfor?
Anna er helt maskin! Hun spiller knallhardt og det er rått å se flere damer representere technosjangeren på scenen.
Hvilke følelser ønsker du å fremprovosere med din musikk?
Det er egentlig ikke noe jeg tenker på, men jeg ønsker å ta folk med på en musikalsk reise, utfordre litt, men uten å dra det så langt at det oppleves supereksprimentelt. Det handler om å finne en sweet spot mellom det folk groover til og det folk blir litt utfordret av.
Hvis du kunne velge hvilken som helst superpower – hvilken hadde du valgt?
Jeg hadde valgt å kunne reise i tid.

Hva skjer videre fremover med deg musikkmessig?
Jeg har opprettet et label som heter Runtherave og ønsker å spille mer i Norge. Ellers har jeg nå produsert i 6 år, og kommer til å gi ut EP i år. Samtidig skal jeg studere psykologi i 2 år til og er stasjonert i Tromsø.

Hva gjør du når du ikke står på scenen?
Da leser jeg prøveteorier, jobber med eksamen, trener, henger på internett, lager musikk og er i studio. Jeg prøver å ha gode rutiner så kabalen går opp!
Hvilken er din favoritt av egne låter?
Jeg har remixet en låt av Emilie Nicolas som heter Wild One. Den kommer i år og er min favoritt.

 

Del artikkelen