Har du lyst på en Instagramprofil som flommer over av følgere, likes og kommentarer? Da er du ikke den eneste – og for sikkerhets skyld har kanskje mange av dine konkurrenter valgt å kjøpe sine følgere. Det er imidlertid ingen grunn til panikk, for det er fremdeles mulig å bygge en trendy instagramprofil uten juks. Her kommer tipsene du trenger:
Hvem er målgruppen din?
Hele 68% av instagrambasen er kvinner. Det kan med andre ord være en klar fordel å ha kvinner som din primære målgruppe når du setter tema for din konto.
Timing er alt!
De beste tidspunktene endres stadig, men en god pekepinn kan være å poste tidlig på morgenen så følgerene kan holde seg oppdatert under bussturen til jobb. Videre har både lunsjtid (11.00-13.00) og kveldstid (19.00-21.00) blitt sagt at er gode tider. Konklusjonen er at du når folk når de er ledig; på vei til jobb, i lunsjen og etter middag). Les mer om The Best Time to Post on Instagram in 2018 her.
Follow for follow?
Etter litt prøving og feiling på testkontoer har SQN-redaksjonen konkludert med at en god metode for å øke følgertallet er ved å faktisk følge andre. For hver tusende konto vi fulgte, fikk testkontoen cirka hundre nye følgere. Dette fungerte spesielt bra hvis man fulgte alle som hadde liked et nylig publisert bilde i kategorien. Har du eksempelvis en motekonto bør du sikte mot de som følger og liker innhold på motekontoer.
Vær aktiv!
Instagramprofilen din vokser ikke av seg selv (med mindre du bruker masse penger, og det tar vi oss for god for). Lik og kommenter på bilder og profiler du liker, så kommer det plutselig en like og kommentar tilbake.
Hashtags er SÅ 2016!
Dette er en myte du bør ignorere hvis du ønsker å vokse din Instagramkonto. Ved å bruke disse under bilder både i feed og MyStory kan du nemlig øke din posts synlighet betraktelig – som igjen øker sjansen for at de riktige brukerene finner din konto. Ha imidlertid i bakhodet at du bør bruke relevante hashtags. På sikt kommer du ingen vei med å bruke #fashion på en konto med kun kattebilder. Utnytt dine hashtags til det fulle ved å teste forskjellige varianter og finne ut hva som er populært for din type konto.

Konkurranser
Instafolket elsker konkurranser, så med riktige premier og deltagerregler kan du komme langt. Det kan være en fordel med en relevant premie; har du en moteprofil er det størst sjanse for at en moterelatert konkurranse slår ann, og har du en interiørprofil kan interiørpremie være en klar fordel. Ellers er konkurransereglene ofte do or die. Ønsker du flest mulig kommentarer og masse spredning er det best å be dine følgere tagge en venn eller ti for å delta. Ønsker du et mer utfyllende svar fra dine deltagere kan du for eksempel be de svare på hvorfor de skal vinne, og tagge en venn de tror kunne tenke seg å vinne.

Shoutouts
Slå av en prat med Instagramprofiler lik din egen, gjerne med cirka samme følgertall og tema. Ved å danne en liten squad som gir hverandre hyppige shoutouts både på bilder og i MyStory øker sjansen for at flere vil følge dere.

Del artikkelen