Inspirerende plantevegger, også kalt grønne vegger, har offisielt spredt seg fra kontorlandskaper til de tusen hjem. I alle fall hvis vi skal tro Instagram. Samtidig som det gir boligen et friskt, levende og grønt boost, er dette også en fin måte å påvirke rommets inneklima og støynivå på. Vi har derfor tatt en titt på hvilke plantevegger man kan gå for, og hva de krever.

Hva krever en plantevegg?

En grønn vegg krever ikke stort mer enn en enkeltstående plante; vann, lys og småstell. Det kan derfor være lurt å ha samme type plante, eller planter som krever cirka samme behandling, i veggen. Da unngår du å måtte vanne forskjellige planter til ulik tid, samtidig som det er enklere å holde styr på når de eventuelt trenger litt ekstra næring. Når det gjelder lys er det lurt å plassere veggen et sted den får direkte sollys. Et alternativ kan også være å montere vekstlys i LED. Dette får du kjøpt hos gartnerbutikken.no fra cirka 400 kroner.

Inspirerende løsninger

Armeringsnett
Armeringsnett er en av de vanligste løsningene. Disse får du kjøpt til rundt hundrelappen i butikker som Byggmax. Når armeringsnettet er montert på veggen er det bare å feste blomsterpottene så tett som mulig til den. Det enkleste er plastpotter, eller en potte med hull i, som du kan feste fast i nettet med hyssing eller ståltråd. Når det er gjort gjenstår kun å flytte plantene over i pottene på armeringsnettet.

Ampler
Ampler, eller hengepotter, er perfekt hvis du ønsker mer frihet til å enkelt bytte potter, plassering og lengde. Disse får du kjøpt hos plantasjen til rundt 100 kroner per stykk, så man må regne med å ut med rundt tusenlappen tilsammen  i oppheng. Alt du trenger gjøre er å spikre opp ønsket antall ampler på veggen din og fylle de med grønne planter. Her anbefales store hengeplanter, så bladene dekker mer av opphenget, samt veggen bak. Du kan også leke med forskjellige lengder på både ampelerne og plantene.

Reagensrør
Reagensrør har tatt interiørverden med storm, både som vaser og krydderbeholdere. Nå har de mer kreative influenserene og interiørekspertene fått rørene opp på veggen også. Dette skaper ikke bare et levende og friskt hjem, men gir også en unik look. De perfekte rør og beholdere finner du ved å søke opp Rimforsa på Ikea.no, og det vil koste deg rundt 250 kroner per sett. Alt du trenger gjøre er å skru beholderene opp på ønsket vegg, sette nedi glassene, fylle på med vann, blomster, blader og avleggere.

Del artikkelen