At kvalitet må vike for etisk forsvarlig hud- og hårpleie er en velkjent myte. De siste årene har det kommet en bølge av dyrevennlige merket og veganske produkter. Det betyr at merkevaren ikke har benyttet seg av dyretesting og at produktene ikke inneholder spor av animalske produkter. For å enklere navigere deg frem til «ja» og «nei» produkter anbefaler vi å laste ned Dyrevernalliansens app «Dyretestet», men vi har naturligvis også en liste klar med noen av våre favoritter fra markedet:

Foamie
Dyrevennlig
100% Vegansk Shampoo
Pris: 69 kr

En vegansk shampoo bar bastert på hårets og skallens naturilge pH-verdi, som renser håret ekstra skånsomt og effektivt. Helt fri for parabener, silikoner, sulfat, nanopartikler og alt annet som ikke er bra for deg. 100 prosent vegansk og ikke testet på dyr.

Kan kjøpes på blivakker.no og lovelyskin.no fra midten av mai 2018.

A post shared by Foamie (@foamie_official) on

Lush
Dyrevennlig
Utvalg veganske produkter
Pris: Cirka 100 – 350 kr

Håndlagede produkter til hud og hår i både fast og flytende form, til både kvinner og menn. Produktene er å kjøpe på lush.com og i butikk. Har Lush en butikk i din by? I så fall anbefaler vi deg å ta turen innom. Helt suveren service, samtidig som du kan teste produktene og finne ut hvilke som passer deg best. Du får også kjøpt gavekit fra 179 kr og nytteknytter fra 79 kr. En nytteknytte er et firkantet stoffstykke basert på en tradisjonell japansk pakkemetode ved navn Furoshiki som betyr «klede for badet». Furoshiki er brukt til å bære eller pakke inn hva som helst, og er setter fokus på å ta vare på ting og unngå å kaste noe.

Korres
Dyrevennlig
Et utvalg 100% veganske produkter
Pris: Crika 100-200 kr

Korres leverer et fantastisk serie med dyrevennlige produkter, som også har et utvalg av veganske produkter. Produktene finner du på vita.no eller hos din lokale Vita-butikk. I tillegg til hår og hudprodukter har de også ansiktskremer, dufter, sminke og en egen serie til menn. Hvor bra er ikke det?

The Body Shop
Dyrevennlig
Et utvalg 100% veganske produkter
Pris: Crika 100-200 kr

The Body Shop kjøper bare ingredienser fra leverandører som møter kravene fra Cruelty Free Internationals Leaping Buddy-sertifisering. De selger heller ikke produkter i Kina, så her finnes det ingen om og men; du kan være trygg på at The Body Shops produkter er dyrevennlige! Med en produktserie bestående av velduftende hudpleie, produkter til kropp og bad, sminke, parfymer og til og med produkter for menn finner du garantert det du leter etter, enten i butikk eller webshopen.
Nytt ut er deres nye Body Yoghurt som trekker inn på 15 sekunder og fukter huden i opptil 48 timer. Vi har testet produktet og kan skrive under på at det er helt sant!

Del artikkelen