Julemarkedene som er verdt et besøk!

It´s The most wonderful time of The year, måneden hvor man trosser minusgrader og snø for å sprenge budsjettet på julegaver og julemat, børste støv av gamle juledekorasjoner og familiemedlemmer og besøker kirken før første og siste gang i løpet av året. Perfekt! Heldigvis finnes det juletradisjoner som faktisk er avslappende. Vår personlige favoritt er julemarkeder. Her er noen markeder som er verdt et besøk:

Christkindlesmarkt, Nürnberg, Tyskland

Dette julemarkedet har funnet sted i alle fall siden herrens år 1628 og regnes som et av de beste markedene i Tyskland, og kanskje hele verden. Hovedaktiviteter ved marked er konsumering av glühwein og diverse julekaker, og julegavehandel. Koselig!

Striezelmarkt, Dresden, Tyskland

Dette er Tysklands eldste dokumenterte julemarked, og ble arrangert for første gang i år 1434. Ca tre millioner mennesker besøker markedet i løpet av desember måned, så det er en temmelig tettpakket opplevelse. Som i Nürnberg er hovedaktivitetene spising og drikking. Prøv å få tak i Feuerzangenbowle, en type glühwein med rom-karamell som alene er verdt en reise til Tyskland!

Chriskindelsmärik, Strasbourg, Frankrike.

Et tysk julemarked som befinner seg i Frankrike. Det tradisjonsrike markedet er avholdt hver desember siden ca år 1570. Også her er mat og drikke de viktigaste elementene. Markedet er mest av alt berømt for Sitt utvalg av krydret varm vin.

A post shared by Clélia (@cleliablabla) on

Røros, Norge.

Også her hjemme arrangeres det julemarkeder, og det mest idylliske må være i Røros. Byen fanger selve essensen av jul med sine søte små trehus og uutholdelige minusgrader. Her finner en tradisjonell julemat og julekaker, reinsdyr, blåtime og julegaver. Pass bare på å kle seg godt!

Oslo, Norge.

Også vår egen hovedstad arrangerer julemarked. Det største markedet befinner seg på Eidsvolls plass og inkluderer boder med kaker og juleartikler samt et gedigent pariserhjul. Riktig så idyllisk faktisk. Man lider altså ingen nød om man forblir i byen gjennom julestriden.
Det finnes julemarkeder i praktisk talt hele den kristne delen av verden, og i alle fall i den tyskspråklige delen av Europa, alle med sine lokale varianter av kaker og gløgg. Disse fem markedene er bare få eksempler og representerer ikke nødvendigvis de beste markedene. Se hva du finner om du skulle besøke en Annen by i juletiden, du vil garantert ikke angre! God jul!

Del artikkelen