Hjemmekontor 101

Av Sandra Romfo | 25. april 2018

I anledning skrivemaraton kjører jeg et par dager hjemmekontor. Det er så utrolig effektivt, synes jeg. På bildet ser dere dagens opprigging, som består av cirka alt jeg trenger for å komme meg gjennom en arbeidsmorgen. Fordi jeg mener å ha nailet konseptet hjemmekontor ganske bra på mine eldre dager, tenker jeg det er på sin plass å dele mine beste tips. En slags oppskrift på en vellykket arbeidsdag hjemme. Dette er selvfølgelig helt individuelt, men her er i alle fall det som fungerer for meg:

Valg av hjemmekontor
Aldri ta hjemmekontor bare fordi du kan. Tenk nøye gjennom hva du faktisk skal gjøre først, og om disse oppgavene passer for hjemmekontor. Jeg synes for eksempel det er veldig effektivt å skrive eller lese hjemme, mens designarbeid fungerer bedre forran den litt større skjermen på kontoret.

Legg en slagplan
Det er mye som kan distrahere deg hjemme. Jeg synes derfor det hjelper å ha en To Do-liste klar på forhånd. Slik unngår du å spore helt av, og det er utrolig tilfredsstillende å kunne huke av ferdige oppgaver underveis.

Private gjøremål
Eventuelle private gjøremål må også settes på listen. Da slipper du føle at du burde gjort mer eller mindre underveis, og du har kontroll på at det private ikke tar for mye tid bort fra jobb. Det bør heller ikke være for mange private punkter på listen. Jeg bruker for eksempel vaske et par-tre maskiner klær når jeg har hjemmekontor. Da får man mye gjort uten at det spiser mye tid.

Start dagen på arbeidsplassen
Ikke tenk at du bare skal se én episode eller  ta en liten tur ut før du setter i gang. Det beste er å starte så tidlig som mulig med det som må gjøres, og heller belønne deg selv med Netflix eller gåtur når en viss mengte av oppgavene dine faktisk er utført.

Optimaliser arbeidsplassen
Finn ditt arbeidssted hjemme. Dette kan for eksempel være en skrivepult eller kjøkkenbordet. Start så dagen med å optimalisere plassen: finn riktig stol, sett frem Mac/PC, brygg litt kaffe og sørg for å ha litt mat tilgjengelig. Mitt opprigg ser dere på bildet øverst i bloggposten.

Fyllesyk
Aldri konkluder med at du kan drikke litt ekstra kvelden før, fordi du har hjemmekontor. Det er MYE vanskeligere å få noe fornuftig gjort når du er fyllesyk hjemme enn på kontoret. Jeg har selv gjort denne feilen, noe som endte med at jeg sov halve dagen og måtte jobbe helgen etter. Dårlig deal!

Fresh opp
Selv  om du kan jobbe i pysjen (hurra) er det alltid en idé å freshe opp litt. Jeg jobber i alle fall mye bedre når jeg føler meg våken, nystelt og bra. Dessuten er jo hjemmekontor en perfekt anledning til å ta både hår- og ansiktsmasker underveis.

Fullt kjøleskap
Det er lite som er mer tidskrevende enn å måtte både handle og lage mat midt i arbeidsøkten. Sørg for at kjøleskapet er fylt med det du trenger dagen før, og prepp gjerne det som preppes kan. Jeg passer alltid på å ha enkle ting som chiapudding, frukt, frokostblanding eller lignende klart.

Møter
Har du mange møter? Da er dette sjeldent en bra dag å ta hjemmekontor på. Jeg synes i alle fall det er et mareritt å skulle ringe inn til møter hjemmefra. Stort sett streiker lyden, bildet skurrer eller noe annet teknisk går under – og du ender opp med å bruke 15 minutter av møtet på å faktisk forsøke koble opp.

Hva er deres beste tips? 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Alle rettigheter © 2017 | sandraromfo.selfiequeens.no

Facebooktwitterinstagrammail