I fjor tok jeg et drastisk valg. Jeg bestemte meg for å…*drumroll*… Barbere ansiktet!

Neida, det høres verre ut enn det egentlig her. Realiteten er at jeg barberer bort dunhårene. Du vet, de bittesmå lyse hårene. Jeg utsatte det lenge, fordi jeg var redd det skulle vokse tilbake som mørke hår, men det har det altså ikke gjort. Nå gjør jeg det regelmessig. Jeg lover deg, å påføre foundation og annen sminke er en drøm nå. Produktene glir bedre og jeg syntes det er mye lettere å blende det inn i huden. Spesielt rundt kjeveområde, der det er lett å få et såkalt «brunkremskille».

Jeg bruker ikke en vanlig barberhøvel, men en øyenbrynskniv. Den går ikke like dypt på huden, så jeg føler det er mer skånsomt. Men det er fremdeles en kniv, så vær forsiktig dersom du velger å prøve dette selv. Jeg kjøper de på Cubus, H&M osv.

Jeg har en tendens til å ha litt sensitiv hud, så jeg blir litt rød her og der når jeg er ferdig. Anbefaler derfor ikke å gjøre det rett før du skal ut av døren. Jeg gjør det som regel på kvelden, etter jeg har fjernet sminken. Så renser jeg, bruker toner, olje og krem til slutt. Så får huden puste til dagen etter og sminkingen blir en drøm.

 

 

 

 

Imorgen er det Valentine´s Day, så her kommer tre forslag til sminke.

 

Look 1:

Dette er den enkleste av de tre. Det er en soft smokey eye med shimmer.

Jeg brukte Nice paletten fra Kylie Cosmetics, men her kan du bruke hvilken fargekombinasjoner du vil. Jeg brukte en teip bit på hver side av øyene, for å få en skarp kant. Dette gjør det super enkelt, da du kan «grise» så mye du vil på kantet, for når du tar av teipen på slutten så er alt blendet og fint. Startet med en lys dus rosa farge som heter miracle i globalen, deretter macaroon, santa baby, og hot cider. Tok litt av lullaby også for å jevne ut overgangene. Fargen på øyelokket heter blizzard. Jeg sprayer alltid børsten min med en settingspray før jeg påfører skyggen, da pigmentet kommer bedre frem. Deretter fjernet jeg teipen og gjorde en winged liner. Super lett når man har brukt teip, for da følger du bare kanten på øyenskyggen. På nedre vippekant brukte jeg macaroon og hot cider. Hot cider så nære vippekanten som mulig og macaroon for å duse ut. Vippene jeg brukte er fra Lilly lashes (fåes kjøpt hos coverbrands.no) i Tease,

Til leppene brukte jeg blandet jeg velvet liquid lipstick i fargen Boy Bye, med matte liquid lipstick i fargen Angel. Begge fra Kylie Cosmetics.

 

 

Look 2

Denne looken er mer dramatisk and I loooove it. Her brukte jeg Naughty paletten fra Kylie Cosmetics. Startet med xmas kiss, i globalen, deretter tipsy og coal. Her bygget jeg opp dybden på indre og ytre øyelokk og lot midten være «ren» Og det som er igjen på børsten dro jeg lett over globalen for knytte fargene sammen. I midten brukte jeg først en concealer for å kjære ut «spotlighten». Her skal det være bredest øverst og gå smalere jo lenger ned mot vippekanten du kommer. Sprayet så børsten min med settingspray, før jeg påførte fargen Snowflake der jeg hadde skjært ut med concealer. For å duse ut overgangene tok jeg en mindre børste med fargen Mischief og viglet frem og tilbake over overgangen. Også på denne looken brukte jeg Lilly lashes i Tease. Tror dette må være mine nye favoritt vipper. SÅ fine.

Til leppene brukte jeg en gloss fra Kylie Cosmetics med navn Cinnamon. Super fin og pigmentert.

 

Look 3 er en litt crazy en, men en rosa glitter liner. Brukte Modern Renaissance paletten fra Anastasia Beverly hills I fargene warm taupe, love letter og Tempera. Startet med warm taupe i globalen og bygde dybde med love letter. På lokket brukte jeg bare tempera, en helt nøytral farge. Til å lage den rosa lineren, brukte jeg en liquid liner fra HM som er rosa. Vet at NYX også har noe lignende. Deretter påførte jeg glitter primer og rosa glitter fra NYX på toppen og Voila. Vippene er Lilly lashes Tease.

Til leppene brukte jeg en liquid lipstick fra Anastasia Beverly Hills i fargen Crush og toppet det hele med en lipgloss fra Kylie Cosmetics i fargen Butter.

 

 

 

 

Hei og godt nytt år!

Det er lenge siden jeg har blogget nå, men det har vært så hektisk for tiden, så har rett og slett ikke hatt tid.

Tenkte jeg skulle vise dere denne looken jeg gjorde for en stund siden, syns den ble så fin og fargerik. Lord knows at vi trenger litt farger for å lysne opp denne mørke årstiden. 

Her kommer beskrivelse:

Øyene:

Jeg brukte «Take me to Brazil» paletten jeg fikk tilsendt av BH cosmetics til mesteparten av denne looken. Startet med den lyseste gule fargen i globalen og jobbet meg nedover med en mørkere gulnyanse av gangen. Deretter brukte jeg den oransje fargen i globalen og på indre og ytre øyelokk, men ikke i midten. Så en rødtonet farge oppå for å gjøre det mer intens. Til slutt brukte jeg en mørk lilla farge på samme område. Her gjelder det å blende til du får krampe i fingrene, det blir ikke noe fint dersom fargene ikke blender seg over i hverandre uten harde kanter

. For å få «sunset» looken, brukte jeg litt concealer for å skjære ut midtpartiet på øyelokket, og jeg går alltid litt over den naturlige globalen min, for da vil man se alt bedre når jeg har øynene oppe. På den øverste delen skjærte jeg ut med concealeren litt bredere enn ellers på øyelokket. Etter det påførte jeg fargen Fireball fra Solar flare paletten fra BH Cosmetics. Jeg sprayet børsten med settingspray først, da blir fargen mer intens. Til denne looken valgte jeg å ikke ha liner, så jeg brukte bare en sort øyenskygge for å markere langs vippekanten. Vippene jeg brukte heter Samantha og er fra merket Huda Beauty. De er ganske tykke, så får å blende de inn ordentlig, så måtte jeg markere vippekanten med sort øyenskygge.

Ansiktet:

Foundation er Makeup forever Ultra HD, concealer er Shape tape fra Tarte Cosmetics, Nyx Cosmetics wonderstick til contour (bruker baHihre den mørke stiften, liker ikke den lyse), bronzer er fra Benefit og heter Hoola. Highlighteren er fra BH Cosmetics sin Spotlight highlighter palette og leppefargen er en liquid lipstick fra Gerard Cosmetics i fargen 1995.

 

 

Vi blogges <3

 

 

 

 

 

Hei!

Uff, jula er hektisk, men her kommer endelig et innlegg med noen flere julelooks.

Denne looken er inspirert av en jente jeg følger på instagram @cosmo_chiq2. Jeg liker tonene så godt, veldig advent liksom. lol.

Jeg brukte petal pusher og cupcake fra Makeupgeek i globalen og corrupt i ytterkant for å skape dybde. For fargen på lokket, måtte jeg blande flere stykker, da jeg ikke hadde noe i sminkesamlingen min fra før av som lignet inspirasjonsbildet. Jeg blandet druggie, backfire og fringe fra Urban decay sitt After Dark palette. Dette palettet er veldig fint og det swatcher veldig bra med fingeren, men jeg syns det er ganske vanskelig å få noe farge pay off når man bruker børste, så her måtte jeg jobbe en stund for å få dette resultatet. Med de akryl klørne mine, så klarer jeg nemlig ikke å påføre øyenskygge med fingeren. Prioriteringer..Jeg begynte med Druggie, som er en lilla shimmer farge, deretter fringe og til slutt backfire. Ble litt frem og tilbake, men jeg syntes resultatet ble bra til slutt. Brukte også Alter fra samme palette for highlighten i indre vippekant. Dette gjør jeg så å si på hver look jeg gjør.

Eyelineren er Epic ink liner fra NYX, som forøvrig er den beste lineren jeg har prøvd så langt. Jeg er ikke så fan av gel linere. Jeg føler ikke jeg klarer å få vingen skarp nok, så jeg bruker alltid liquid linere med felttip. Vippene er fra Huda Beauty og heter Samantha. Jeg markerte leppene med en mørk nude lipliner fra Bennye og avsluttet med MAC Cherish leppestift. (Også en ny favoritt.)

 

Look nummer to er en litt mer avansert en, men med litt øving så får man det til. Ta det fra en som skjelver på hendene konstant.

 

Her har jeg laget en double cut crease med glitterliner, som det så fint heter på instagramspråket. Skyggene jeg brukte her er også fra makeupgeek og heter vanilla bean, white lies, peach smoothie, creme brulee, frappem cocoa bear og corrupt. Puff, mange farger, I know, men det må faktisk til for å få til den graderte effekten. Som vanlig starter jeg med den lyseste fargen først  i globalen, som i dette tilfelle er peach smoothie, deretter creme brulee, frappe og cocoa bear.

Da jeg hadde blendet dette godt sammen, «skjærte» jeg ut lokket med en concealer (MAC prolong wear) og tok vanilla bean over alt jeg hadde skjært ut. Det er viktig å sette concealeren med en nøytral farge først, slik at fargene man skal bruke senere blender seg bedre. Brukte så NYX epic ink liner til å lage Vén og fylte inn med corrupt øyenskyggen. Så graderte jeg meg innover mot øyekroken, med creme brulee, vanilla bean og white lies. Glitter lineren er fra Urban Decay og heter Midnight cowboy. Vippene er fra House of lashes i stilen Iconic.  Til leppene brukte jeg Gerard Cosmetics sin liquid lipstick i 1995.

 

Sist ut er vel min favoritt av disse tre. En skikkelig glam look med glitter <3

 

Her startet jeg med å ta en teipbit på hvert øye, for å få den skarpe kanten. Det er lenge siden jeg har gjort dette og nå skjønner jeg egentlig ikke hvorfor, for det er så mye lettere å se hvor lineren skal gå når man er ferdig med øyenskyggen.. Anyway.

Til denne looken brukte jeg Anastasia Beverly Hills sin Modern Renaissance palette. Brukte fargene burnt orange, love letter, Venetian red og cyprus umber. Jeg brukte laaang tid på å blende skyggene. Ikke fordi de er vanskelig å jobbe med, men fordi jo lenger tid du bruker på å blende, jo bedre blir resultatet. Så når du føler du er ferdig med å blende, blend litt til. Da jeg følte jobben var gjort i globalen, «skjærte» jeg ut øyelokket med concealer og brukte Primavera fra samme palette til å sette den på plass. Det er en gull shimmer skygge, så det er fint å bruke en skygge i samme nyanse som glitteret man skal bruke, for da blir resultatet mer jevnt. Jeg gjorde lineren FØR glitteret (NYX epic ink liner). Det bør man gjøre, for det er veldig vanskelig å få en rett fin kant bortover øye, med en haug av klumpete glitter.  Brukte deretter NYX sin glitter primer og dabbet det over hele lokket, før jeg påførte gullglitter fra HM. Her er det greit å bruke en liten og flat børste og jobbe seg sakte men sikkert bortover.

Vippene er House of lashes Iconic og leppene er BH Cosmetics liquid lipstick i Rose.

 

 

 

Sånn! Der har dere tre looks og jeg har krampe i fingrene. Hehe.. Håper dere får en fantastisk julefeiring og jeg tror og håper jeg skal få laget et innlegg med forslag til nyttårssminke asap.

Goooood juuuuul!

 

 

Nå er festsesongen i full gang og om det er en tid for å slå på stortromma med litt ekstra glam, så er det vel nå.

Til denne looken valgte jeg en grønn shimmerfarge på øyelokket for det lille ekstra umph´e.

Øynene:

Jeg bruker alltid concealer på hele lokket og setter det med transparent pudder før jeg begynner på øyenskyggene. Dette kansellerer ut blodårer og rødhet og vil gjøre så fargene på øyenskyggene både blender og syns mer.

Jeg brukte Anastasia Beverly Hills paletten som heter Modern Renaissance for skyggene i globalen. Begynte som vanlig med den lyseste og bygget opp dybde med mørkere og mørkere farger. Jeg brukte concealer (igjen) for å skape en half cut crease. Pass på så kanten mellom øyelokket og ytre vippekant ikke blir for hard, da blir det vanskelig å blende senere. Bruk heller mindre concealer på det området og vær lett på hånden. For den nydelige grønnfargen på lokket brukte jeg Urban Decay After Dark paletten. Jeg sprayet kosten med settingspray først for å få full effekt av pigmentet. Du kan bruke vann også, men jeg foretrekker settingspray, da det vil gjøre at skyggen holder seg på plass lenger. Så på med  eyeliner(Isadora), vipper (house of lashes «iconic») og maskara (Maybelline Lash Sensational). På nedre vippekant brukte jeg de samme skyggene som i globalen, og starter også der, med den lyseste fargen først. Jeg brukte også en grønn eyeliner jeg hadde liggende på våtkanten nede, men den var ikke så bra som jeg håpet, men litt effekt ble det jo.

Dersom du vil gjøre looken enda mer glam, kan du brukte litt glitter, for eksempel Urban Decay sine Heavy metal glitter linere. De er super enkle å bruke og det ser SÅ bra ut.

For eksakt produktliste, følg meg på instagram @ida_mua

Jeg skal lage et eget innlegg snart, om mine favoritt foundationer, så følg med 🙂

 

 

Nå nærmer julen seg med stormskritt og julebord sesongen er allerede godt igang.

I den forbindelse har jeg laget noen forskjellige looks til inspirasjon.

Den første gjorde jeg på min vakre venninne Anette. Hun er en edgy type og har nettopp farget håret i en lys lilla tone.

Det var faktisk helt tilfeldig at øyelooken endte opp med å matche håret hennes, men med eller uten crazy hair, så er det fint å bruke litt farger når man først kan.

 

Øyene:

Jeg brukte matte lillatoner i globalen. Den lyseste først og så bygger man videre med en mørkere tone. Husk å holde den lyseste tonen øverst og la det gradvis gå nedover med mørkere toner. På lokket brukte jeg en lys lilla shimmer farge fra Carli Bybel paletten og en hvit shimmerhighlighter i øyekroken for å åpne blikket.  Jeg bruker som regel alltid samme farger på nedre vippekant som jeg har brukt i globalen.

Hvis man skal på fest er det veldig fint å bruke en liquid lipstick, da de aller fleste holder i timesvis og tåler både mat og drikke uten at man trenger å touche opp. På Anette mixet jeg to farger, Rose og Alice fra BH Cosmetics, Den mørkeste i ytterkant av leppene og den lyse i midten. Dette gjør at leppene virker større også.

Husk å bruke en settingspray, det gjør virkelig at sminken holder hele kvelden, Min favoritt er Urban Decay All nighter. Den lukter ikke særlig godt, men den funker!

 

 

Alle rettigheter © 2017 | idamua.selfiequeens.no

Facebooktwitterinstagrammail