Den 27. oktober arrangerer Norad nattevandring opp Ekebergåsen i Oslo for å rette søkelyset mot FNs bærekraftsmål. Der kan du se Arif og Laus Vaular, helt gratis!

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Med andre ord har vi 12 år på arbeidet!
En undersøkelse fra Norstat på vegne av Norad viser at kun 50 prosent av Norges befolkning kjenner til FNs bærekraftsmål. For å spre kjennskap og kunnskap om målene har Norad de siste årene arrangert nattevandringer rundt om i landet, og nå har turen kommet til Oslo.
Les mer om FNs bærekraftsmål HER.

Vi arrangerer nattevandringer for å rette søkelyset mot FNs bærekraftsmål og for en bedre verden uten fattigdom. Vi har kommet et stykke på vei, men det gjenstår også mye arbeid for at vi skal nå målene. Derfor er det viktig at så mange som mulig har kjennskap til hva vi jobber for – vet vi ikke hva målene er, kan vi heller ikke nå dem, sier direktør i Norad, Jon Lomøy.

Tidligere har nattevandringene vært opp Gaustatoppen, Keiservarden i Bodø og Aksla i Ålesund og totalt har 25 000 vært med å gå. Nattevandringen opp Ekeberg arrangeres den 27. oktober, samme uke som FN-dagen markeres over hele verden.

Vi håper mange i Oslo vil være med på en fin turopplevelse i høstmørket og bli med å gå sammen for bærekraftsmålene, sier Lomøy.

Om du er bekymret for at du ikke er i god nok form til å gå, har du ingenting å bekymre deg for. Det har arrangørene allerede tenkt på! Det er blitt lagt opp hele tre løyper slik at det er enkelt for alle som vil være med. Det går løyper både fra Oslo Hospital, Ekeberg Camping og Sportsplassen ved Ekeberghallen. Alle løypene møtes ved Svenskesletta der det blir gratiskonsert med Arif og Lars Vaular!

Ses vi? 

Del artikkelen