Annonse

Lørdag lot redaksjonen fra Selfiequeens seg låse inne i et relativt mørkt rom, alle iført håndjern. Oppgaven var tilsynelatende enkel; løs alle gåtene, finn dronningen og bruk ledetråden til å komme dere ut innen 60 minutter har passert.

Vi befinner oss i hjertet av Oslo. Lokalet avslører lite om hva vi skal begi oss ut på, og mobiltelefoner og kamera blir låst inne i et skap. Vi samtykker til spillets regler og slår av en prat med den svært så hyggelige game masteren. Han beroliger oss om at man ikke trenger å være et geni for å komme seg ut, og det er ingen avansert matte involvert. Dette er et spill for alle aldre og personligheter. Faktisk bør vi tenke mindre som et voksent menneske og mer som en tolvåring: enkelt og ukomplisert.

AdventureRooms Oslo tilbyr tre forskjellige spill: Original Swiss Game, Piano og Black Queen. Til ære for vårt eget magasin faller romvalget naturligvis på sistnevnte.

De neste 60 minuttene lærer vi mye om oss selv. Vi starter bra og kommer oss ut av håndjernene raskere enn gjennomsnittet. Det tar imidlertid ikke lang tid før vi går fra teamwork til hodeløse høns. Før vi vet ordet av det flyr vi panisk mellom vegger og skap, og kommuniserer kanskje ikke så godt som først planlagt. Vi henter oss heldigvis kjapt inn igjen, og med hjelp av et par hint fra vår game master kan spillet fortsette.

Det beste med spillet er at det krever flere egenskaper enn én. Dette fordrer at man må jobbe sammen og hele teamet må bidra. Kommunikasjon er en viktig faktor.

Overlevelsesraten i rommet er 30 prosent, og vi er desverre ikke en av de vinnende teamene. Ikke bare gikk forsøket på å finne dronningen galt, men vi var cirka fem sekunder unna å sette fyr på henne. Den gode nyheten er imidlertid at vi kun var en hengelås unna friheten. Vi klarte det, nesten!

AdventureRooms byr på en god latter, høy puls og en tilfredsstilt hjerne. En bedre måte å få samlet gjengen på skal du lete lenge etter, uansett som det er snakk om venner, kollegaer eller kanskje et utdrikningslag. Det slår meg også at dette er den perfekte opplevelsesgave til både familier og venner – til en svært gunstig pris.

Del artikkelen