2018 var et fantastisk år for Be Svendsen. Etter en rekke vellykkede EP- og singelslipp slapp han nylig debutalbumet Between A Smile and a Tear, som inneholder en av hans egne storfavoritter. Denne platen er resultatet av mange års arbeid og spennende samarbeid – og SQN er henrykt over resultatet. Da vi møtte artisten under Sommerøya 2018 tok vi en rask prat om musikk, kommende album og hva han gjør når han ikke produserer musikk.

Hvem var din favoritt fra 2018-lineupen på Sommerøya?

Dagens nye favoritt er DJ Koze. Jeg har aldri hørt han spille før, men jeg hørte han 30 minutter før dette intervjuet og elsket musikken og produksjonen hans. Ellers er Oliver og Nico alltid en stor favoritt.

 

Hvilke følelser ønsker du fremprovosere med din musikk?

Hvis jeg fremprovoserer en følelse, er jobben min allerede gjort. Jeg ønsker ikke å diktere hva du skal føle, men alt koker ned til de enkle tingene. Ikke for å bli for filosofisk, men for meg er musikk alt, og det er jeg sikker på at man kan høre. Jeg liker å leke med balansen av glede, men samtidig ikke være redd for det som er sårbart, det triste og tragediene vi alle må gjennom innimellom. Så hvis min musikk kan få deg til å føle deg “somewhere between a smile and a tear” er mitt oppdrag utført.

 

Hvis du kunne velge hvilken som helst superpower – hvilken hadde du valgt?

Fryktløshet.

 

Saken fortsetter under bildet.

A post shared by Be Svendsen (@be_svendsen) on

Hva var din beste konsert i 2018?

Boom festival! Det var helt episk. Det var som en stor konsert med en god mix av mennesker; det var mennesker som var mer psychedelic, trance, spirituelle, klubbere og alt du kan tenke deg. Det liker jeg godt!

 

Hva gjør du når du ikke står på scenen eller produserer musikk?

De siste årene har det vært mye reising. Jeg reiser hele tiden. Og når jeg ikke reiser er jeg i studio, så det er en veldig liten tidsramme hvor jeg gjør noe annet. Når jeg først får tid elsker jeg imidlertid å gå i saunaen, for det gir meg tid til refleksjon og ro. I Danmark har vi en sauna for menn og kvinner, der alle er nakne. Det er ikke som er spa, for det blir fort for fancy – det er mer som et sted hvor folk kan komme å bare være/eksistere.

 

Hvilke av dine egne sanger er din favoritt?

Av mine? Av de folk alt har hørt er det nok Andromeda. Den laget jeg for 2,5 år siden og den er på albumet mitt. Jeg jobbet en del med den sangen i Melbourne, og det ferdige resultatet var veldig annerledes enn hva jeg hadde produsert tidligere. Den har på en måte lagt veien for mitt nyeste album også. Når det gjelder nyere musikk elsker jeg Flint, som ligger på albumet Between a smile and a tear.

Del artikkelen