Tokyo, Japans hovedstad og verdens største (og sprøeste) by. En million blinkende neonlys, ti millioner wending machines og 38 millioner mennesker. Det finnes ikke en ting du ikke kan oppleve i Tokyo men et sted skal man begynne. Vi foreslår disse fem:

1. Shoppe
Vi tar det mest åpenbare først. Verdens største by byr på verdens største shopping (naturligvis). De mest velbeslåtte sverger til bydelen Ginza, hvor motehusene ligger tett i tett kvartal etter kvartal og venter på kredittkortene dine. De unge til Shibuya og Shinjuku eller kanskje aller mest til Harajuku. De andre delene av Tokyo er ikke så verst heller for å være ærlig. Forsøk Ragtag for vintage design labels eller Keshiki for mer sympatisk prisede vintage-saker.

2. Spise
Tokyo er sushiens hjemsted og den beste sushien er å finne på fiskemarkedet. Dra dit tidlig på morgenen for å se tunfiskauksjonen (starter i 04-tiden) eller stikk innom når som helst resten av dagen for litt fersk fisk. Eller hva med Ramen? Du behøver aldri gå langt etter Ramen i Japan! Det finnes for øvrig ingen byer i verden med flere stjerner i Michelin-guiden enn Tokyo.

A post shared by @japanquest_journeys on

3. Titte på blinkende neonlys
Hele Tokyo eksploderer i farger om kvelden. Det blinker og lyser overalt, hele tiden. Skilt, skjermer og flere skilt. Menneskene som vandrer rundt i dette havet av blinkende lys er ikke så rent lite fargerike heller. Ta en liten tur til Shibuya i ettermiddagsrushet så skjønner du hva vi mener. Shinjuku, Ueno, Roppongi og Ginza er også fine steder å titte på storbylivet.

4. Grønn te
Det er ikke måte på hva man lage med grønn te! Grønn te-latte, grønn te-tiramisu, grønn te-iskrem, grønn te-whatever.

5. Vær turist
Besøk Tokyo Skytree og Tokyo tower, se sumobryting, dra til dyrehagen i Uenoparken, besøk Yayoi Kusama-museet og se på prikkete kunst. Tokyo er også hjem til flere palasser og templer, hva med å utforske disse? Punkt 1-4 nevnt over kan gjøres i samme prossess.

Del artikkelen