Gotham City, The Big Apple, byen som aldri sover. Du vet hvilken by vi snakker om?! Byen er gigantisk, så vi nøyer oss med å skrive om dens mest sentrale borough, nemlig Manhattan. Det er nok å finne på, for å si det sånn!

1. Surre rundt i nedre Manhattan.
På denne delen av øya ligger de relativt nylig gentrifiserte nabolagene tett. Foruten finansdistriktet med Wall street og One World Trade Center (med 9/11-minnesmerket) finner du TriBeCa og SoHo med sine gallerier og butikker, little Italy, Chinatown og like rundt svingen east Village og Dumbo (sistnevnte over Manhattan eller Brooklyn Bridge til Brooklyn). Her er det mye å se, spise og shoppe!

2. Shopping i SoHo.
SoHo er ca like fasjonabelt som Upper east side! Her finner du Dolce&Gabbana, Moschino og Balenciaga side om side med Cos, forever 21, Levis og massevis av gallerier og kafeer. Korte gåavstander,  behagelige folkemengder, og svært behagelig tempo – Til Manhatten å være. Pass på kredittkortene, dette kan bli dyrt!

3. Spise i Chinatown.
I Chinatown kommuniseres det vel så gjerne på kinesisk som på engelsk. Det er som en reise over til Asia, og maten er som en kan forvente; asiatisk. Billig, rask, svært god.

4. Pizza.
New York = pizza. Seriøst! De har en egen stil som er annerledes enn den italienske, men likevel helt autentisk og veldig god! Hvis vi kan anbefale et sted må det være Prince street pizza i NoHo. Her er det lang kø dagen lang og dårlig service, men det gjør ingen verdens ting. Pizzaen er superb! Kombineres gjerne med people watching.

5. Sløve i en park.
New York er en betongjungel av en annen dimensjon, og når det er varmt er det varmt! Takk overmaktene for byens (ikke altfor) mange parker, for de er perfekte å slappe av i, om temperaturen tar overhånd. Hvis ikke Central Park er helt din ting, kan du prøve Washington Square Park med sin bue og fontene eller The high line park. Grøntområdene langs elvene er flotte, og utsikten herfra fantastisk!

A post shared by Kristen Gomez (@happyandfitk) on

Del artikkelen