Palmer, bratte bakker, tåke og en stor oransje hengebru. San Francisco? Feil.
Dette er Lisboa! En av Europas eldste og mest spektakulære hovedsteder, lokalisert ved munningen av elven Tagus og med Atlanterhavet kun et steinkast mot vest. Lisboa er antageligvis Europas kuleste by. 
 Her er 5 grunner til hvorfor:

 1. De bratte bakkene
Det virker kanskje slitsomt med så bratte bakker, men i Lisboa gjør det ingen ting. Ta en trikk opp! Eller en kabelbane. Så kan du nyte de vakre flislagte fasadene når du går ned isteden. De bratte og svingete gatene er dessuten fulle av kafeer og barer, så det er ingen grunn til å forte seg. Midt i intet kom vi blant annet over et sted som solgte østers og champagne gjennom et vindu. Gøy!

2. Pasteis de nata
Vi elsker mat, men det er lite vi elsker mer enn Pasteis de nata. Tenk wienerbrød, men hvor forholdet mellom brød og vaniljekrem er i favør vaniljekrem. De originale kakene er å finne i bydelen Belèm, men kakene er å oppdrive over hele byen. I hele landet egentlig. Og i alle de tidligere portugisiske koloniene. Så gode er de!

A post shared by Tasting Table (@tastingtable) on

3. Utelivet
Lisboa er generelt laid back og behagelig. Det gjelder også utelivet. Den største konsentrasjonen av barer finnes ved Cais do Sodrè, spesielt i den lille gatestubben som går under navnet Pink Street (gaten er faktisk rosa).  Et av våre faste hangouts er Crew Hassan som holder til litt utenfor selve sentrum. Det er egentlig en cafe og platebutikk, men blir til en klubb om kvelden dersom folk ikke går hjem (vi anbefaler at du blir!). Mange steder krever at en registrerer seg som medlem for et år til prisen av en euro eller to, men det er det verdt! Sjekk også ut restauranten «illegal Chinese restaurant» . Som navnet tilsier er det en ulovlig kinesisk restaurant hvor en må ringe på for å komme inn i hva ligner en leilighet. Mattilsynet hadde stengt sjappa sporenstreks, men du verden for et måltid!

4. Utflukt
Ta en titt på Lisboas omgivelser. UNESCO-byen Sintra er alltids verdt noen timers oppmerksomhet. Spesielt de mange slottene og eksotiske hagene. Kanskje et besøk til Caparica for de som liker å surfe eller se på surfere. Den søte lille landsbyen Porto Brandão er bare en liten fergetur fra Belèm. Ellers kommer man seg til det meste av portugals fastland med tog på et par timer. Porto og Algarve kan også nås på dagstur.

5. Shopping
Som vanlig anbefaler vi shopping. I Lisboa likte vi spesielt godt LXFactory som befinner seg like ved den store oransje hengebroen. Dette er en nedlagt fabrikk som nå er overtatt av uavhengige butikker, restauranter og gatekunst. Sjekk ut bokhandelen og takterrassen! Ellers er selve sentrum full av små spesialbutikker, det er bare å ta trikken til toppen og labbe ned de bratte og svingete bakkene.

Del artikkelen