Pygmalion Økocafé & Galleri

 

Nedre Korskirkeallmenningen 4
5017 Bergen

Pygmalion er ingen ukjent plass for de fleste bergensere – i år fyller den nemlig hele 16 år! Spisestedet som er sentrert i hjertet av Bergen, har fokus på økologisk mat og har blitt til en nyklassiker i regnbyen. Her finner man en apetittvekkende meny med blant annet husets populære vegan burger, potato wedges med mer. De opererer også med ukonvensjonelle kaffetyper. Hva med chili cappuccino eller en kaffe mocca med cocos?

Lokalets størrelse er ikke av det største slaget, men den rustikke innredningen skaper lett en lun og intim atmosfære. Kunsten som pryder spisestedets vegger står også til salgs for den som skulle forelske seg i noe av lokalets innredning.

Prisene hos Pygmalion er meget vennlige, og studenter får selvsagt 10% i rabatt.

A post shared by Erika Duldulao (@imerikadldlao) on

Pergola Mat & Vinbar

Nedre Korskirkeallmenningen 9B
5017 Bergen

Pergola kan sies å være en av byens mange skjulte perler – det er ikke fullt så enkelt å finne frem, men når du først er der, vil du aldri forlate stedet! Dette gjelder særlig vinelskere, ettersom spisestedet kan tilby over 450 vinsorter fra hele verden, og ikke minst er ost- og skinkefatene deres utrolig populære. Her selges det også ekte italiensk pizza. Stedet fungerer veldig godt som et kosested; innredningen inne i lokalet er balansert, ikke for mye og ikke for lite, og med dempet belysning – noe som gir en intim og fin atmosfære. Spisestedet har også en koselig bakgård som med glede taes i bruk av gjester.

Litleré Mat

 

Østre Nesttunvei 6B
5221 Nesttun

Nesttun sentrum, som befinner seg ca. 10 km fra Bergen sentrum, har de siste årene blitt til en helt spesiell liten bykjerne med treningsenter, kafeer, kjøpesenter med mer. I april i 2016 kom et nytt matkonsept til Nesttuns gågate. Konseptet Litleré Mat kombinerer kolonial og kafé. Stedet har fokus på lokal kvalitetsmat med særegne smaker. Her får man kjøpt alt fra rødbeter til ost til kombucha.

I kaféen kan man blant annet få nyte økologisk is, og søtbakst av ulike slag, men kaffe er det som tilsynelatende er i fokus.

Lokalet kan beskrives som romslig og moderne, noe som skaper en fin og hyggelig stemning – særlig nå på vinterstid!

A post shared by Litleré Mat (@litleremat) on

Del artikkelen